Man attackerad med vasst föremål Foto: David Hårseth

Misstänkt knivman känd av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige man som sitter anhållen misstänkt för mordförsök på en 71-årig man i Kristinehamn i går är känd av polisen sedan tidigare. Motivet till attacken är fortfarande oklart.

I dag fortsätter polisen sitt utredningsarbete efter gårdagens händelse i Kristinehamn då en 71-årig man fick livshotande skador efter att ha stuckits med ett vasst föremål. Personer som befann sig i området där dådet skedde, eller kring affären där den misstänkte mannen senare greps, kommer att höras av polisen.

– Vi har ingen koll på hur det startade, det är det vi ska försöka få fram, säger kriminalkommissarie Jonny Thomann vid polisen i Värmland.

Känd sedan tidigare

Det var strax före klockan nio på morgonen som larmet kom till polisen. En man hade fått allvarliga bukskador efter att ha blivit attackerad på Skogsgatan i centrala Kristinehamn. Cirka en timme senare, strax efter klockan 10, greps en 33-årig misstänkt snattare i en affär. Han anhölls senare under dagen misstänkt för försök till mord.

– Den skadade mannen är ingen vi känner sedan förut men den misstänkte känner vi till sedan tidigare, säger Jonny Thomann.

Vad för slags brottslighet är han känd för?

– Jag vill inte gå in på för vad för typ av brottslighet det handlar om, säger Thomann.

Oklart om de kände varandra

Enligt Thomann är det fortfarande oklart om gärningsman och offer känner varandra.

– Men inget i utredningen hittills tyder på det, säger Thomann.

Enligt de senaste uppgifterna från Centralsjukhuset i Karlstad i går kväll vårdas 71-åringen för bröstkorgskada och bukskada, hans tillstånd är allvarligt men stabilt och han vårdas i respirator.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.