Hör räddningsledaren om nattens brand. Foto: David Hårseth

Misstänkt mord i samband med brand

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har hittats död i samband med en brand i en lägenhet i Hagfors i Värmland.

Larmet om branden i ett flerfamiljshus nådde SOS klockan 00:48 i natt. När räddningstjänsten kom fram var det kraftig rökutveckling i huset. Inne i byggnaden hittades en livlös man i en av lägenheterna.

– En person har hittats i den brunna lägenheten och är bortförd livlös, berättar räddningsledare Staffan Ågren.

Anhöriga till mannen är underrättade.

– I trappuppgången finns två andra lägenheter. En är förd till Torsby sjukhus med lättare rökskador och en har fått nytt boende genom kommunen, säger Ågren.

Omständigheterna kring händelsen är oklara och polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

– Platsen är fortfarande avspärrad och vi väntar på att tekniker ska anlända, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisen i Bergslagen på tisdagsförmiddagen.

Polisen inväntar också obduktionen av mannen och den räknar man tar ytterligare ett par dagar.

– Det finns några oklara omständigheter som behöver redas ut innan eventuella mordmisstankar kan avskrivas, säger Stefan Dangardt.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer