Idag inleddes sista rättegångsdagen i Kronoparksmordet i Värmland tingsrätt. Foto: SVT

Misstänkt mördare kan dömas till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som misstänks ha mördat en 25-årig kvinna på Kronoparken i Karlstad i somras lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Med det kan han dömas till fängelse om han fälls för mordet.

Rättsmedicinalverkets rättspsykiatriska undersökning är nu klar och den slår fast att 20-åringen inte led av någon allvarlig psykisk störning när det misstänkta brottet begicks.

– Ja, det stämmer att utredningen visar att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning, säger 20-åringens advokat Leif Silbersky som har tagit del av utredningen.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

I dag kommer rätten att få en genomgång av undersökningen. Sedan ska åklagare och försvaret hålla sina slutpläderingar. Åklagaren kommer också att yrka på straff för 20-åringen.

Övertygande bevisning

Värmlands tingsrätt har redan konstaterat att det föreligger övertygande bevisning mot 20-åringen men dom har inte kunnat avkunnas förrän den rättspsykiatriska utredningen är klar. Förhandlingarna avbröts därför i avvaktan på utredningen.

Åklagaren Cecilia Aronsson har inte tagit del av utredningen själv ännu och är därför fåordig i sina kommentarer.

– Om det stämmer föreligger inget fängelseförbud. I övrigt vill jag inte kommentera förrän jag tagit del av utredningen, säger hon.

Det var den 3 juni i fjol som den 25-åriga kvinnan hittades död i sin lägenhet på Kronoparken i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Mer i ämnet