Polisen genomför en teknisk undersökning på brandplatsen.

Polisen utför brottsplatsundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen genomför polisen en teknisk undersökning på brandplatsen. Samtidigt har den kvinna som misstänks för skyddande av brottsling släppts.

Just nu pågår ett intensivt utredningsarbete efter branden i Arvika där en 25-årig kvinna dog, det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Idag genomför polisen en teknisk undersökning på brandplatsen samtidigt håll förhör med ett antal vittnen.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Den kvinna som suttit anhållen misstänkt för skyddande av brottsling i samband med branden där 25-årig kvinna avled, är inte längre frihetsberövad.

Mannen och kvinnan kände varandra

Den 25-årige mannen som, på sannolika skäl, misstänks för mord och grov mordbrand är fortsatt anhållen. Trots av kvinnan inte längre sitter anhållen är de båda fortfarande misstänkta för brotten. Mannen misstänks för mord och grov mordbrand medan kvinnan misstänks för skyddande av brottsling.

Den omkomna kvinnan och den anhållne mannen kände varandra. Det bekräftar åklagaren Niclas Wargren.

– Det vi vet är att det funnits en bekatskap mellan dem båda. Och vi vet saker i den bekantskapen som stärker upp misstanken i det här brottet, säger kammaråklagare Niclas Wargren

En rättsmedicinsk obduktion av den avlidna kvinnan kommer att utföras på Rättsmedicinalverket i Linköping. Sannolikt under morgondagen.

Häktningsframställan i slutet av veckan

Senast fredag klockan tolv ska en häktningsframställan lämnas in.

– Det kan också gå mycket snabbare, säger kammaråklagare Niclas Wargren.

Polisen söker nu personer som var vittnen till händelsen eller som har annan information som kan vara relevant för utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mer i ämnet