Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av området i Värmland. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Detta vet vi om misstänkte mannen i västra Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Grannarna till den misstänkte mannen har inte sett mycket av honom – och är chockade av beskedet att en kvinna hittats död i en frys på fastigheten.

– Gården där han är folkbokförd är ensligt belägen, säger SVT:s reporter Morgan Kringstad.

Omgärdad av skog och med få grannar ligger den faluröda gården. I veckan gjorde polisen ett makabert fynd här. I en frys låg en död kvinna – en kvinna som tros ha varit borta under en längre tid.

En granne, som vill vara anonym, säger till SVT:s reporter att det är ”väldigt skrämmande och hemskt” att det hänt på en så lugn plats. Han har själv aldrig träffat mannen, men han har sett honom köra förbi.

Frysboxfallet

En annan granne har haft viss kontakt med mannen.

– Stackars kvinna, säger grannen med tårar i ögonen till SVT:s reporter.

Inte dömd för våldsbrott i Sverige

Den misstänkte mannen är norsk medborgare, men förefaller ha haft sin hemvist i Sverige under mer än ett decennium. Här är han dömd för en rad brott. I Norge är han dömd för två fall av våldtäkt och ett våldtäktsförsök 1993

I Sverige handlar det mesta om trafikbrott. I vintras dömdes han för grov olovlig körning, efter att han vid flera tillfällen ertappats med att ha kört bil utan att ha körkort. Han är också dömd för bland annat rattfylleri.

Gården där han är folkbokförd är ensligt belägen, i västra Värmlands glesbygd.

Polisen har inte gått ut med vilken relation den misstänkte mannen hade till kvinnan, men skriver att de är ”bekanta sedan tidigare”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet