Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Misstanken i sig kvarstår. Där fortsätter utredningen”, säger åklagare Linda Karlsson. Foto: SVT

Kvinna hittad död i bostad i västra Värmland

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades på torsdagen död i en bostad i västra Värmland. På söndagen häktades en man på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefriden samt grovt gravfridsbrott. Enligt åklagaren kvarstår misstanken om mord, något han inte häktades för.

Kvinnan hittades i en frys i en bostad i västra Värmland och kan, enligt polisens uppgifter, ha varit försvunnen en längre tid. Enligt häktningsframställan ska kroppen ha lagts i frysen någon gång mellan september 2018 och den 16 mars i år. Den misstänkta gärningsmannen uppges vara bekant med kvinnan sedan tidigare.

Åklagaren begärde mannen häktad för mord i andra hand, någonting han inte häktas för.

– Misstanken i sig kvarstår. Där fortsätter utredningen, säger åklagare Linda Karlsson.

Erkänner brott

Åklagaren säger vidare att hon inte kan gå in på mannen och kvinnans relation eller vad som framkommit i förhör gällande händelseförloppet runt kvinnans död, men säger att han är känd av polis sedan tidigare.

– I Sverige rör det sig främst om trafikrelaterad brottslighet.

Mannen erkänner gravfridsbrott och brott mot griftefriden, men nekar till anklagelsen om mord. Åtal ska väckas senast den 31 mars.

Både mannen och kvinnan är norska medborgare.

”Verkar vara vid gott mod”

Mannens försvarsadvokat Stefan Liliebäck säger efter häktningsförhandlingen att mannen har berättat berättat hur allt har gått till.

– Det har han berättat om, både för polisen och domstolen här, men det kan jag inte säga pågrund av det yppandeförbud jag har.

Liliebäck säger att mannen har ont i ett ben och går med kryckor.

– Men annars verkar han vara vid gott mod tycker jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.