Varsel i Kil och Arvika

Uppdaterad
Publicerad
Moelven Byggmodul i Kil varslar om uppsägningar på grund av en minskad efterfrågan på bodar. Varslet kan komma att beröra 24 av 100 anställda.

I ett pressmeddelande skriver Moelven Byggmodul att de anställda mottagit informationen om varslet på onsdagsmorgonen.

– Det är ett mycket tråkigt besked för våra medarbetare. Vi hoppas och tror att beställningarna ska öka efter nyår, men idag är osäkerheten så pass stor att vi tvingas varsla. Detta är ett grepp för att säkra driften och arbetsplatserna för framtiden, säger Johan Samuelsson, VD för Moelven Byggmodul AB.

Arvika Gjuteri varslar också

Under onsdagen kom också beskedet att Arvika Gjuteri varslar 25 anställda om uppsägning efter att orderingången under november och december sjunkit.

– Det har varit en kraftigt minskad orderingång och vi ser inte att prognosen för 2020 ser bättre ut, säger vd Robert Ahlgren.

Tidigare har cirka 190 personer varit anställda på Arvika Gjuteri. Efter neddragningen på personal kommer de vara cirka 160.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer