Allvarliga fuktproblem på Mörmoskolan Foto: SVT

Mörmoskolan flyttar till ersättningslokaler

Uppdaterad
Publicerad

I ett utskick till föräldrar meddelar Hammarö kommun att Mörmoskolan årskurs 7-9 tvingas flytta sin verksamhet till ersättningslokaler till följd av dålig luftkvalitet.

Sedan tidigare har man flyttat ut delar av skolans verksamhet, som hållits i lokaler som varit värst drabbade av fukt och luftsmittat väggmaterial.

Nu har provsvar kommit från lokalerna som visar att luftkvaliteten på skolan förvisso blivit bättre men ändå inte tillräckligt bra. Följden blir att skolans högstadie inför höstterminen 2018 kommer flytta in i ersättningslokaler. De alternativa lokalerna kommer placeras på skolans område.

Hammarö

LÄS MER: Allvarliga fuktproblem på Mörmoskolan

I det långa loppet kommer Mörmoskolan 7-9 att flyttas till lokaler på Hammarö utbildningscenter. Flytten till ersättningslokalerna ses som ett första steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hammarö

Mer i ämnet