Ritning över hur moskén kan se ut.

Moskébeslut vinner laga kraft

Uppdaterad
Publicerad

Islamiska kulturföreningens bygglov för en moské på Rud i Karlstad gäller. Det står klart efter att Mark- och miljööverdomstolen beslutat att inte ta upp ärendet, vilket Värmlands Folkblad var först med att rapportera.

Själva beslutet om bygglov fattades av en oenig stadsbyggnadsnämnd i november. Ett tidigare bygglov hade då överklagats och upphävts av länsstyrelsen, på grund av att parkeringsfrågan inte ansågs vara löst.

Islamiska kulturföreningen fick bygglov igen, efter att de tecknat ett nytt parkeringsavtal med teknik- och fastighetsförvaltningen. Beslutet har nu överklagats till högsta instans, där det tog stopp.

Mark- och miljööverdomstolen ger inte prövningstillstånd för överklagan av Mark- och miljödomstolens dom från i juni, som gick på länsstyrelsens linje och godkände bygglovsbeslutet.

Därmed vinner bygglovet laga kraft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet