Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var ingen som hade koll.” Hör höggravida Felicia Holm Karlsén, 28, om sin upplevelse av mödrahälsovården. Foto: Maja Yngve, SVT

Mottagningar i Karlstad slogs ihop – gravida Felicia har haft fem olika barnmorskor

Uppdaterad
Publicerad

När flera barnmorskemottagningar i Karlstads slogs ihop och blev till en ny hamnade Felicia, 28, mellan stolarna – upplever hon själv. Hittills har hon haft fem olika barnmorskor.

– Graviditeten har blivit mycket tuffare än vad den hade behövt vara, säger Felicia Holm Karlsén.

28-åriga Felicia Holm Karlséns första förlossning var traumatisk. Hon drabbades av förlossningsrädsla och fruktade för sin sons liv.

Nu är hon gravid igen och framförde tidigt en önskan om psykologisk stöttning – men det har inte hunnit med.

Besparingarna inom Region Värmland

– Det har bara varit så himla rörigt och det känns som att jag har fått sköta om min egen vård, säger Felicia.

I klippet ovan delar Felicia med sig av sin upplevelse.

Slogs ihop och bytte namn

Under hösten slogs barnmorskemottagningarna Skåre och Gripen ihop och samlokaliserades på Våxnäs. Den nya mottagningen bytte samtidigt namn till barnmorskemottagningen centrala Karlstad.

Anledningen till sammanslagningen var framför allt trångboddhet i tidigare lokaler och en förhoppning att jämna ut arbetsbelastningen.

– Genom de här nya lokalerna har vi fått en väldigt bra arbetsmiljö och ökat kapaciteten från fem till sju undersökningsrum med gynstolar, säger Monica Hammar, verksamhetschef för barn, unga och familjehälsa på Region Värmland.

Fem olika barnmorskor

Men för alla har inte samlokaliseringen varit fördelaktig.

Felicia Holm Karlsén berättar att hon under sin graviditet gått hos fem olika barnmorskor – vilket gjort att remisser och prover har glömts bort.

Hör verksamhetschef Monica Hammar besvara kritiken här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Besparingarna inom Region Värmland

Mer i ämnet