Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Att ha fem olika barnmorskor är ovanligt.” Hör verksamhetschef Monica Hammar om kritiken mot sammanslagningen. Foto: Maja Yngve, SVT

Sammanslagning av barnmorskemottagningar i Karlstad får kritik: ”Ovanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten slogs flera barnmorskemottagningar i Karlstad ihop till en ny. För gravida Felicia Holm Karlsén blev flytten rörig och mödravården sköttes av fem olika barnmorskor.

Verksamhetschefen Monica Hammar menar att Felicia drabbats av en rad olyckliga omständigheter.

– Jag har svårt att se att det hänger ihop med flytten, säger hon.

Felicia Holm Karlsén lider av förlossningsrädsla och har hittills under sin andra graviditet haft fem olika barnmorskor. Hon menar att hon hamnade mellan stolarna när de två barnmorskemottagningarna Skåre och Gripen slogs ihop och flyttade till en ny på Kolvgatan på Våxnäs.

Verksamhetschef: Beror inte på flytten

Monica Hammar, verksamhetschef för barn, unga, och familjehälsa på Region Värmland, kan inte uttala sig om enskilda fall. Men har svårt att se att flytten skulle vara orsaken till att Felicia haft fem olika barnmorskor under sin graviditet.

Besparingarna inom Region Värmland

– Vi är noga med att följa upp patienters återkoppling så jag vill verkligen rekommendera att lämna synpunkter på 1177, säger verksamhetschefen.

Hör henne bemöta kritiken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Besparingarna inom Region Värmland

Mer i ämnet