Foto: SVT

Lagning av slukhålet i Munkfors dröjer

Publicerad

Slukhålet efter raset på väg 903 i Munkfors i november förra året tar längre tid än beräknat att återställa, enligt Trafikverket. Det är ett komplicerat arbetet och samtidigt är väderförhållandena ogynsamma vilket gör att det drar ut på tiden.

I den tidigare prognosen uppgav Trafikverket att vägen skulle vara återställd den 24 januari men det datumet är nu flyttat till 21 februari. Orsaken är bland annat att den gamla stentrumman låg 15 meter ner i marken och var tvungen att grävas fram för att kunna fyllas och ersättas, utan att det medförde nya ras.

– Nu har de lagt dit en ny trumma och nu håller man på att fylla igen, nu är man på god väg, säger Elinor Örtendahl, projektledare Värmland Trafikverket på onsdagen.

Vägras i Munkfors

Vägen försvann under bilen

Det var den 20 november som väg 903 i Munkfors, Mossängsvägen i höjd med kraftverket, rasade. Ett slukhål öppnade sig mitt i vägbanan, cirka 30 meter brett och 2 meter djupt. Hålet fortsatte växa och 500 meter av vägen stängdes av.

Munkforsbon Tobias Larsson var på väg hem efter med sin sex månader gamla dotter när vägen plötsligt försvann under bilen.

Om väderförhållandena är gynsamma uppskattar Trafikverket att att arbetet kan gå snabbare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägras i Munkfors

Mer i ämnet