Tobias Larsson var på väg hem efter att ha besökt sin far när vägen plötsligt försvann under bilen. I baksätet satt hans sex månader gamla dotter. Foto: SVT/PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tobias och hans bebis undkom hålet i sista stund

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Larsson var på väg hem efter att ha besökt sin far när vägen plötsligt försvann under bilen. I baksätet satt hans sex månader gamla dotter.
– Jag blev så rädd för hennes skull, säger Tobias Larsson om den dramatiska händelsen.

Det var strax före klockan sju på onsdagskvällen som Tobias Larsson och hans sex månader gamla dotter Vendela körde norrut på väg 903, väster om Klarälven, i Munkfors. De hade varit och besökt Tobias far när det plötsligt small till.

– Jag vet inte riktigt vad jag tänkte då. Det gick så fort. Det var först när jag kom ur bilen som jag förstod vad som hade hänt, berättar Tobias Larsson.

Bilen slängdes runt

Det som hade hänt var att vägen rasat under bilen samtidigt som Tobias Larsson och Vendela passerade. 

– Vägen rasade undan för bakhjulen så bilen studsade upp ur hålet och slängdes runt. Det tog stopp med fronten i ett träd, säger Tobias Larsson.

Väl ute ur bilen agerade Tobias Larsson instinktivt.

– Det tog inte många sekunder innan jag hade fått ut Vendela ur bilen och hade henne i famnen, säger han.

Flera meter djupt

Med dottern i famnen såg han hur vägen fortsatte att rasa för att slutligen bli till ett flera meter brett och djupt hål.

– Hade vi kommit bara någon minut senare hade vi inte studsat upp. Då hade det blivit tvärstopp. Den tanken bara loopar just nu, säger Tobias.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägras i Munkfors

Mer i ämnet