Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det har varit ungefär lika många gäster som ett vanligt sportlov på Diner 45, bortsett från de uteblivna rallygästerna, sen Svenska rallyt blev inställt. Foto: SVT

Mycket folk på vägkrogen: ”Man kan nästan inte tro att det är en pandemi som pågår”

Uppdaterad
Publicerad

Rådet från Folkhälsomyndigheten är att resa smittsäkert under sportloven och undvika platser med trängsel. Men på vägkrogen Diner 45 strax norr om Sunne har man haft ungefär lika många gäster som ett vanligt år.

– Det är har varit jättemycket folk, det är faktiskt så att man nästan inte kan tro att det är en pandemi som pågår, säger platschefen Åsa Wikberg.

Restaurangpersonalen bär munskydd när de rör sig bland gästerna, handspriten och skyltarna sitter uppe och ett tält har satts upp för att alla ska få plats utan att trängas.

Diner 45 har alla åtgärder på plats och ibland får de neka gästerna att komma in, för att hålla nere smittspridningsrisken. Sportlovsturisterna som passerar Sunne längs med E45:an vill ha sin matpaus.

Önskar munskyddskrav

Åsa Wikberg tycker att Folkhälsomyndigheten och regeringen borde gått ut med munskyddskrav på restauranger och butiker.

– Då hade vi haft en mycket säkrare arbetsmiljö.

”Idag är det lugnt”

Värst är trängseln på de klassiska stugbytardagarna, torsdag, lördag och söndag. Vi besöker restaurangen på en tisdag och hittar familjen Sandgren från Skanör, Skåne, som tillbringar sportlovet i Värmland.

– Idag är det ganska lugnt här, så vi vågade oss in, säger Viktor Sandgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet