Joakim Olsen i Kristinehamn är en av de unga som är arbetslös. Han hoppas på ett jobb inom bygg- och anläggningsbranschen och förbereder sig för arbetslivet vid Östervik stadsbondgård i Kristinehamn där vi träffar honom. Foto: SVT

Nya siffror: Nästan 12 000 arbetslösa i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten i Värmland ökar. Nästan 12 000 personer är arbetslösa i länet, enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen, det motsvarar 8,9 procent av arbetskraften. Det är en kraftig ökning jämfört med samma tid förra året.

– Det är hög arbetslöshet och framförallt bland ungdomar. Det är många branscher som påverkats av corona och arbetslösheten har stigit av det skälet, säger Sanna Rudskog Skyman, som är arbetsförmedlare.

Ungdomsarbetslösheten i länet ligger på 14,7 procent, klart över riksgenomsnittet.

Högst är ungdomsarbetslösheten i Säffle och Kristinehamn. Lägst i Sunne.

Coronaviruset i Värmland

Joakim Olsen i Kristinehamn är en av de unga som är arbetslös. Här är ungdomsarbetslösheten 19 procent, enligt månadsstatistiken.

Han hoppas på ett jobb inom bygg- och anläggningsbranschen och förbereder sig för arbetslivet vid Östervik stadsbondgård i Kristinehamn där vi träffar honom.

– Det känns ganska jobbigt att vara arbetslös. Det handlar om pengar. Man kan inte göra allt som andra kan, säger han.

Här i klippet berättar Joakim Olsen om sin situation och vad han hoppas på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet