Lars-Ola Westerlund, ordförande Naturskyddsföreningen i Värmland Foto: SVT Nyheter

Naturskyddsföreningen reagerar starkt på vargjaktsbeslutet

Uppdaterad
Publicerad

Naturskyddsföreningen Värmlands ordförande är starkt kritisk till Länsstyrelsens beslut att tillåta jakt på 30 vargar i länet.

– Det starka motståndet mot varg finns inte. Beslutet går över huvudet på folket, säger föreningens lokalordförande Lars-Ola Westerlund.

Det var med bestörtning som Naturskyddsföreningen i Värmlands ordförande Lars-Ola Westerlund tog emot torsdagens besked om en mycket kraftig ökning av antalet vargar som får fällas i den kommande vinterns vargjakt.

– Det är väldigt allvarligt för vargstammen att man ska skjuta så många. Jag blir orolig för hur stammen ska klara sig, säger Lars-Ola Westerlund.

Av de vargar som får skjutas i vinterns licensjakt återfinns mer än en tredjedel i Värmland. Orsaken till det uppges vara att vargstammen ökat mest just i Värmland.

– Jag blir orolig för genetiken i vargstammen och som värmlänning ser jag det som än mer allvarligt att det blir så mycket jakt här, säger Lars-Ola Westerlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.