• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Per-Samulel Nisser (M) kan tänka sig att samarbete med alla utom SD och V. Foto: SVT

Nisser kritisk mot Skutbergets Wenner

Publicerad

Motståndarna till Muminetableringen i Karlstad riskerar att ge bilden av en företagarfientlig kommun. Det hävdar kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M).

Per-Samuel Nisser är speciellt kritisk mot Skutbergets wenner och den resa till Muminvärlden i finska Nådendal som de gjorde för att överlämna cirka 10 500 namnunderskrifter mot företagets planer på att etablera en temapark på Skutberget.

– Jag tycker inte det är rätt hanterat när man till och med åker från Karlstad till andra länder och talar om för företag som visat intresse att etablera sig att de inte är välkomna till Karlstad, det tycker jag är fel metod, klart oroväckande sätt att agera, säger Per-Samuel Nisser.

Risk för dåligt rykte

Enligt Per-Samuel Nisser riskerar Karlstad att få ett rykte om sig att vara en kommun där det är svårt att etablera nya företag.

– Är det så att det är svårt och stökigt så etabldrar sig företag på andra ställen, då hamnar den här typen av anläggningar i Västerås eller Örebro eller Linköping....och det vore kul för dem, men nu har vi möjligheten och då vill vi se om den är möjlig att genomföra, säger han.

Många reaktioner

Det är efter SVT:s och NWT:s opinionsundersökning som pekar på att en majoritet av Karlstadsborna är emot en etablering av en Muminvärld på Skutberget som frågan blivit högaktuell. Och Per-Samuel Nisser har fått massor av reaktioner under veckan.

– De jag möter har varit positiva och uppmuntrande att det här är bra och att vi ska få till det här på något sätt. Men jag får också information om vad som försiggår på sociala medier och där kanske tonen är lite tuffare och jag har förstått att alla inte tycker om mig men det är det priset jag får betala i den här rollen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet