– Jag bröt av piggen uppe på bron så jag hade lite tur i slutet, säger Stian Berg, vinnare av Klarälvsloppet 90 kilometer rullskidor. Foto: SVT

Norsk segrare i Klarälvsloppet – vann med trasig stav

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en jämn kamp ända in över mållinjen i 90 kilometer på rullskidor i Klarälvsloppet. Lite överraskande var det norrmannen Stian Berg som till sist kunde gå först över mållinjen före Emil Persson.

– Vi stakade oss upp på bron och samtidigt bröt jag av piggen, så jag hade lite tur i slutet, säger Stian Berg.

Klarälvsloppets distans 90 kilometer längdskidor kördes under söndagen, från Hagfors till Karlstad. Och det var en kamp mellan Norge och Sverige ända in till mål på Sandgrundsudden. Vinnaren Stian Berg, Team Kaffebryggeriet, slutade på tiden 3:14:32 före Emil Persson och landsmannen Stian Hoelgaard.

– Jag kände mig bra hela vägen egentligen och särskilt sista tio hade jag läget under kontroll. Plötsligt stod det en kilometer och jag var topp fem, då tänkte jag ”oj” och sen var det bara att köra, säger Stian Berg.

Bästa dam i loppet blev Lina Korsgren och bästa värmlänning blev Bill Impola på en nionde plats.

Övriga vinnare i de olika loppen hittar du här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.