Foto: Årjängs kommun

Nu är det klart – Årjäng kommer att styras av ett mittensamarbete

Uppdaterad
Publicerad

Efter en längre tids förhandlingar står det nu klart att Årjängs kommun kommer att styras av ett mittensamarbete bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet.
– Det är det här laget som gäller nu, vi har bara lite detaljer att slipa på, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S) som fortsätter på den posten i ytterligare fyra år.

Det har varit många turer kring hur Årjäng ska styras, under lördagen kom äntligen beskedet – det blir ett mittensamarbete.

Hur känns det att det äntligen är klart?

–Det är jätteskönt att det äntligen är klart, det har varit en lång process, säger Daniel Schützer.

Vad innebär det här för Årjängs kommun?

– För Årjäng betyder det här att vi är en stabil majoritet. Vi har tillsammans 19 av 35 mandat i kommunfullmäktige, säger Daniel Schützer.

Hur känns det att få fortsatt förtroende?

– Det känns jätteroligt. Årjäng är en fantastisk kommun. Det finns ett driv här och alla vill någonting. Otroligt stimulerande.

Centern tillbaka

Ny vice ordförande i kommunstyrelsen blir Anette Eriksson (C) som också ser fram emot den nya mandatperioden.

– Jag är jätteglad att Centerpartiet åter är med i majoriteten så vi kan få genomslag för vår politik. Vi tycker det är viktigt att politiken styrs av de behov som finns och att vi ser kommunen som en helhet, säger Anette Eriksson i ett pressmeddelande.

Miljöpartiet kommer att leda Barn- och utbildningsnämnden och det blir Tony Nilsson (MP) som får förtroendet som ordförande.

– Miljöpartiet ser fram emot att vara en konstruktiv del av ett samarbete som arbetar för en levande landsbygd där avståndet mellan invånare och beslut är så kort som möjligt, säger Tony Nilsson i ett pressmeddelande.

Löneförhöjning

För Daniel Schützer innebär inte det här bara ett fortsatt förtroende, han kommer även att få löneförhöjning efter årsskiftet. Han har ju tidigare haft det lägsta politikerarvodet i Värmland. Nu kommer den nya lönen att motsvara 80 procent av en riksdagledamots lön. Och när SVT Nyheter Värmland frågar om det här svarar han glatt:

– Ja, det får jag. Jag får en löneförhöjning efter nyår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Årjäng

Mer i ämnet