Foto: National Institute of health/TT/SVT

Nu begränsas tillträdet till sjukhusen och vårdcentralerna

Uppdaterad
Publicerad

För att förhindra smittspridning av det nya coronaviruset inom hälso- och sjukvården skärper nu Region Värmland tillträdet till sjukhusen och vårdcentralerna.

I ett pressmeddelande som skickades ut på söndagskvällen meddelade regionen att endast patienter med planerade besök, inneliggande patienter och personal ska vistas i lokalerna. Det begränsade tillträdet börjar gälla på måndagen den 16 mars.

Sjukhusen i länet

Såhär skriver regionen om de tre sjukhusen i länet:

Coronaviruset i Värmland
  • Sjukhuset Torsby. Alla patienter med planerade besök hänvisas till tältet utanför akutmottagningen.
  • Centralsjukhuset i Karlstad, CSK. Alla patienter med planerade besök hänvisas till huvudentrén och/eller Klarälvsentrén. Vid entréerna finns vakter och vårdpersonal som guidar patienterna vidare.
  • Sjukhuset Arvika hänvisar patienter med planerade besök via skyltar.

När det gäller vårdcentralerna så tas patienterna emot i två olika spår; ett spår för de patienter som har luftvägssymtom och ett för övriga patienter.

Kontakta mottagningen

Patienter med planerade besök som har symptom som hosta, ont i halsen, snuva eller feber över 38 grader utan känd orsak uppmanas kontakta den aktuella mottagningen innan besöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet