Foto: SVT

Hotellbranschen och de boende har fått nog av högljudda bilar i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu har hotellbranschen och de boende i centrala Karlstad fått nog av störande bilar på nätterna. Vid lunchtid på måndagen överlämnades därför ett upprop till Kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M).

– Vi kände till problemet sen tidigare men inte i den här omfattningen. Det är inte acceptabelt att hotellgäster och boende inte får sova för att de störs på nätterna, säger Per-Samuel Nisser.

Det de protesterar emot är oväsendet under sommarnätterna. Ungdomarna kör genom Karlstad och spelar extremt hög musik längs stråken i centrum där människor försöker sova.

Särskilt sker det här under perioden april t o m augusti och oftast är det fredag- och lördagsnätter mellan 23-04.

Pågått i flera år

Bakom uppropet står ett tjugotal hotell och bostadsrättsföreningar i centrala Karlstad och Haga, de har nu efter flera år tröttnat på de högljudda bilarna och vill se en förändring.

– Vi ska kolla upp vilka rutiner som finns i kommunen och vad som gäller. Vi ska även stämma av med polisen, hur de tänker kring det hela. Sen får vi se vad vi kan göra åt det här tillsammans, säger Per-Samuel Nisser.

Men det här har ju pågått i flera år, varför är det här fortfarande ett problem?

– Bra fråga, men vi måste försöka hitta en balans. Ungdomarna måste ju få åka bil men det är ju oljudet som måste bli bättre, säger Per-Samuel Nisser.

Men kommer de i centrum att få sova gott snart då?

– Ja, det är givetvis målsättningen. Vi vill ha en sommar där Karlstadborna och hotellgästerna ska få sova på natten, avslutar Per-Samuel Nisser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer