Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På torsdagen togs första spadtaget till den nya brandstationen i Grums. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Nu inleds bygget av den nya brandstationen i Grums

Uppdaterad
Publicerad

Idag togs det första spadtaget till den nya brandstationen i Grums, precis intill E18 och Gruvöns pappersbruk. Tanken är att den valda platsen framförallt ska underlätta logistiken och framkomligheten vid utryckning.

Det var glada miner när det första spadtaget togs till den nya brandstationen i Grums. En av de nöjda var Nils Weslien, räddningschef på räddningstjänsten Karlstadsregionen.

– Den nya stationen kommer att ligga på ett betydligt bättre ställe än den gamla och blir dessutom mer effektiv. Framförallt för att den ligger nära E18, där vi har mycket trafikolyckor, och så har vi närheten till Gruvöns bruk som vi också har många larm till, säger han.

Inte längre ändamålsenlig

Den gamla stationen som ligger inne i Grums är omkring 60 år gammal, sliten och är enligt Räddningstjänsten inte längre ändamålsenlig. Men Malin Hagström, socialdemokratiskt kommunalråd i Grums kommun, säger att det redan finns andra planer för det markområdet.

– Vi håller på att ta fram en ny detaljplan för tomten där den gamla brandstationen ligger, och i uppdraget ligger att det där ska blir bostäder och centrumhandel, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.