Foto: Rino Rotevatn/SVT

Nu ljuder körsången på Hammarö igen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan lättades coronarestriktionerna för körsångare och det är nu samma regler som gäller för dem som för alla andra fritidsaktiviteter. För Hammarö kammarkör öppnar det inte bara för lite mer vanliga repetitioner utan också för konserter.

– Det känns fantastiskt, säger körledaren Charlotta Nelsson.

Körmedlemmarna kommer i ovanligt god tid när det är dags för repetitioner på Skoghallsparkens stora utescen. Körledaren Charlotta Nelsson är först på plats och hälsar var och en av körmedlemmarna välkomna. De har visserligen repeterat även under tiden som hårdare restriktioner rått men då enbart utomhus.

– När pandemin började kunde vi inte ana att det skulle hålla i så här länge och vi var ledsna över att behöva ställa in de planer vi hade då. Det har varit utmanade att leva i den här ovissheten, att vilja mycket men inte veta om man kan genomföra det, säger Charlotta Nelsson.

Coronaviruset i Värmland

Publik igen

Men i och med de lättade restriktionerna kan kören inte bara repetera inomhus när kylan kryper på utan också få möta publik igen.

– Ja, vi har tänkt att ha konsert i slutet av oktober, säger Charlotta Nelsson med ett stort leende.

Körledaren Charlotta Nelsson är inte bara körledare utan också Region Värmlands samordnare för coronatestningen. I videon ovan hör du hur det påverkar henne i hennes roll som körledare – och inte minst en massa skönsång!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet