Foto: SVT

Nu söker Värmlandstrafik efter Keolis ersättare

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen publicerade Värmlandstrafik en ny trafikupphandling för sjukresor och färdtjänst. Detta efter att Keolis, som drev trafiken tidigare, sa upp avtalet i juni.

Det nya avtalet, som då gäller såväl sjukresor som färdtjänst, omfattar fem områden i länet och gäller från 22 december i år till sista augusti 2021.

– Keolis uppsägning av avtalet har gjort att vi nu på kort tid tagit fram nytt upphandlingsunderlag som godkänts av Värmlandstrafiks styrelse, skriver Anders Wahlén, chef för servicetrafiken hos Värmlandstrafik, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Keolis sa upp avtalet – men har inte gett upp

Det är som bekant sommartid nu och detta innebär att anbudsöppning- och prövning sker ”efter semestrarna”, skriver Värmlandstrafik. Troligtvis tas sedan ett beslut i september.

Fram till dess, och fram till att det nya avtalet träder i kraft, kör Keolis som tidigare.

– Trafiken är säkerställd enligt avtal fram till den 22 december då det av Keolis uppsagda avtalets uppsägningstid löper ut, skriver Anders Wahlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.