Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar djurskyddshandläggaren Anja Nord om hur Länsstyrelsen utreder händelsen i Storfors. Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Efter attacken: Länsstyrelsen ska besluta om hundens öde

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska djurskyddet på länsstyrelsen i Värmland utreda vad som ska hända med hunden som attackerade en tioårig flicka i Storfors.

– Ärenden som kommer in och är allvarligare prioriterar vi, och det här ärendet är ett sånt ärende, säger djurskyddshandläggaren Anna Njord.

På torsdagen attackerades en flicka i Storfors av en hund. Enligt polisen så tappade en hundägare som var ute med sina två hundar kontrollen, och en av hundarna gick till attack mot flickan.

Polisen lämnat över

Nu har polisen lämnat över ärendet till länsstyrelsen i Värmland och djurskyddshandläggare Anna Njord, som nu ska utreda vad som ska hända med den attackerande hunden.

– Det kan vara olika faktorer som gör att man fattar ett beslut om omhändertagande.

”Inte ovanligt med avlivning”

Vad som händer i det nu aktuella fallet vill, eller kan, inte Anna Njord säga.

– Jag kan inte ge en exakt tidpunkt, men det är inte ovanligt att hundägare väljer att avliva sin hund efter sådana här händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.