Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allmänna arvsfonden med flera har varit med och finansierat den nya basketplanen i Arvika Foto: SVT/Ulrica Olsson

Ny basketplan utomhus klar i Arvika

Publicerad

Nu är den klar, den nya basketplanen i Arvika. Men det är inte en vanlig basketplan, utan en så kallad 3x3 -plan utomhus, närmare bestämt i hamnen i centrala Arvika.

– Här behöver man bara vara sex personer för att kunna spela, så jag tror att det kan locka fler att börja med basket, säger Sören Room ordförande i Arvika Basket

Planen har kostat totalt 450 000 kronor. Det är pengar från bland andra allmänna arvsfonden och Sisu Värmland som gjort det möjligt att anlägga den nya basketplanen, som Arvika Basket hoppas ska får fler ungdomar intresserade av sporten.

Lite snabbare

– Jag tycker det jätteroligt. Till skillnad från vanlig basket är det här lite snabbare och spelet vänder lite snabbare. Det gillar jag, säger Vanda Westman, en av de ungdomar som provspelade på planen första dagen efter att den blivit klar.

Även Elias Wester har testat den nya planen och tycker att den är ett bra komplement till den vanliga basketträningen. Detta trots att det är ganska stor skillnad mot vanlig basket, med mindre plan och andra regler. Men det är en sport som växer snabbt.

– Det har till och med blivit en OS-gren, konstaterar Sören Room.

I Värmland finns sedan tidigare 3x3 plan i Sunne på Hammarö. Den officiella invigningen av planen planeras till hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.