Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef Karlstad, berättar i klippet om hur polisen jobbar nu. Foto: SVT

Ny skjutning i Karlstad i natt

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skottskadad på Skutberget i Karlstad natten till tisdagen och ett stort område på friluftsområdet spärrades av.

– Det är en intressant plats för oss, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Larmet kom klockan 01:48 natten till tisdagen. En man hade då påträffats skottskadad utomhus på Skutberget.

En boende på områdets camping berättar för SVT om en iakttagelser han gjorde.

– Det var runt halvtvåtiden i natt, jag hörde att det var ett jädra liv där borta, säger mannen och pekar bort åt några stugor.

Den skottskadade mannen togs till sjukhus och polisen uppger att skadeläget är allvarligt men under kontroll. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Skutberget avspärrat

Ett stort område kring parkeringen, motionscentralen och stranden spärrades av. Även flera stugor på campingen spärrades av.

– Det är utåt någonstans där som personen är anträffad, det är därför det är avspärrat och är en intressant plats för oss att undersöka, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Dörrknackning i området och tekniska undersökningar

Under tisdagen har polisen fortsätta att förhöra vittnen och inhämta information om händelsen. Man har genomfört en teknisk undersökningen samt knackat dörr på andra platser som anses intressanta i utredningen. Man har även börjat hämta in videomaterial från flera platser i Karlstad.

Det finns ännu ingen frihetsberövad misstänkt för skjutningen.

Oklart om det finns samband med fredagens skjutning

Polisen kan inte bekräfta om nattens skjutning har ett samband med den som skedde på Frödingshöjd i fredags kväll då två män skottskadades.

– Det är för tidigt att säga om det finns ett samband men givetvis är detta något vi tittar på, säger Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.