Mottagningen ligger i folktandvårdens lokaler i Molkom. Foto: Johan Nilsson / TT

Ny tandläkarmottagning för patienter med luftvägsbesvär

Uppdaterad
Publicerad

Folktandvården Värmland startar idag en akutklinik för patienter som har akuta tandproblem och samtidiga luftvägssymtom.
– Vi gör detta för att kunna hjälpa patienter med akuta luftvägsbesvär och som har behov av akut tandvård, säger tandvårdschef Marie Eriksson.

På mottagningen, som ligger i folktandvårdens lokaler i Molkom, kommer det varje dag att finnas ett team med tandläkare och tandsköterska som kan ge akut tandvårdsbehandling till patienter som, av smittskäl, inte kan besöka sin vanliga klinik.  

– Vi måste fortsätta erbjuda en trygg vård och på ett säkert sätt skilja patienter med och utan luftvägssymtom, så att vi inte bidrar till smittspridning i vår verksamhet. Därför skapar vi, precis som i övriga hälso- och sjukvården, möjlighet att ta emot patienter i skilda mottagningar, säger tandvårdschef Marie Eriksson i ett pressmeddelande. 

Här kan du läsa mer om hur det går till att boka besök på den speciella mottagningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet