Det är nu klart att Ängsbacka kursgård i Molkom ska arrangera en tantrafestival i sommar. Foto: SVT

Ny tantrafestival på Ängsbacka i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Ängbacka kursgård i Molkom kommer att arrangera en tantrafestival i sommar. För att minimera riskerna för ett nytt covidutbrott, liknande det förra året, har ett antal åtgärder vidtagits.

Kulturprogrammet i sin helhet har setts över. Antalet deltagare ska bli färre. ”Dörränglar” ska säkra upp att inte för många människor rör sig på samma ytor och mer tid ska tillbringas utomhus, uppger arrangörerna till NWT.

Aktuella restriktioner ska följas

Arrangörerna har tidigare sagt att man inte vill kräva vaccinbevis – alla ska vara välkomna – men hur det blir i sommar är ännu inte bestämt, mer än att aktuella restriktioner kommer att följas.

Vid förra årets upplaga av tantrafestivalen smittades över hundra personer, några blev så allvarligt sjuka att de fick föras till sjukhus. Då närvarade cirka 500 personer. I år blir det mellan 400 – 450 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.