Anita Sjölander har utsetts till ny vd för Nordic Paper. Foto: SVT

Ny vd för Nordic Paper

Uppdaterad
Publicerad

Anita Sjölander har utsetts till ny vd för Nordic Paper. Sedan juli 2018 har hon arbetat inom koncernen som produktionsdirektör.

Sjölander var tidigare anställd som chef vid Gruvöns bruk, Billerud Korsnäs och har haft flera högt uppsatta chefspositioner.

– Jag är glad och stolt över att få förtroendet att leda Nordic Papers fortsatta resa tillsammans med de kompetenta och engagerade medarbetarna i koncernen, säger Anita Sjölander i ett pressmeddelande.

Hon är koncernens första kvinnliga vd.

Chef över 600 anställda

Sjölander fortsätter som produktionsdirektör till dess att tjänsten ersätts.

Den tidigare vd:n Per Bjurbom blir nu ny vd för European Division of Shanying International. Han kvarstår inom Nordic Paper som styrelseordförande.

Nordic Paper är ett kinesisktägt pappersföretag som årligen omsätter tre miljarder och har fabriker i Säffle, Åmotfors och Bäckhammar samt i Greåker i Norge. Koncernen har totalt 600 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.