Jakob Ashour belönas med diplom Foto: Privat

Nya medborgare hyllas i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Idag på nationaldagen uppvaktas elva personer, som precis fått sitt svenska medborgarskap, i Sunne. En av de är Jakob Ashour.

– Det här betyder att jag har samma rättigheter som en vanlig svensk, säger han.

 Idag är det nationaldagsfirande på många håll i länet. I Sunne firar man dagen med att bland annat hylla elva nya medborgare i kommunen. De elva har redan bott i Sunne i ett antal år men har nu fått svenska medborgarskap. Efter lunch belönas de med ett diplom.

– Jag tror att det är ett sätt att få de att känna sig välkomna i Sunne, det är stort för dem, säger Anna Folmer Söderberg, integrationssamordnare i Sunne.

Sveriges nationaldag 2017

Redan i slutet av maj firades Sunnes nya medborgare med en middag tillsammans med politiker i kommunen.

– Syftet var att de skulle få träffa våra representater. Vi diskuterade deras situation, säger Anna Folmer Söderberg.

Bland de nya medborgarna märks flera olika nationaliteter, bland annat Norge, Holland och Tyskland.

Jakob Ashour är en av de som fått svenskt medborgarskap. Han föddes i Syrien och kom till Sverige 2014. Han trivs verkligen bra i Sunne.

– Sunne är en liten stad som jag och min familj tycker om. Vi gillar inte större städer som Stockholm, vi vill att det ska vara lugn och ro där vi bor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges nationaldag 2017

Mer i ämnet