Roger Nilsson är gruppchef på tullstationen i Hån och han tror att de nu kommer bli bättre på att ta fast smugglare, tack vare den nya moderna tullstationen. Foto: SVT

Nya tullen i Hån har öppnat – hoppas få fast fler smugglare

Uppdaterad
Publicerad

Nu har den nya tullstationen i Hån äntligen öppnat. Den är en av Sveriges modernaste tullstationer och nu hoppas man kunna ta fast fler smugglare.

Sedan E18 drogs om 2008 har de fordon som behöver deklarera gods vid den norska gränsen i Hån varit tvungna att ta en omväg in på den gamla motorvägen. Det har bland annat gjort att flera inte hittat fram. Dessutom var de gamla lokalerna slitna och dåligt uppdaterade med den senaste tekniken.

Nu har det blivit ändring på det. I den sprillans nya kontrollhallen kan godset röntgas, fordonens undersida kan granskas närmare tack vare en lyft och bussresenärerna kan stiga av i väntan på att hundarna söker mellan sätena.

– Med de förutsättningar vi nu har tror jag det underlättar för oss att ta fast smugglare, säger gruppchefen Roger Nilsson.

Se bilder från nya tullstationen i Hån i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer