Den italienska U23-landslagsmålvakten Amanda Tampieri, 21 år, är ett av Mallbackens intressanta nyförvärv Foto: SVT

Nyförvärv ska lyfta Mallbacken

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelar Mallbacken säsongens första match. Det är seriepremiär på hemmaplan mot skånelaget Borgeby. Under träningen inför helgens match laddade Mallbacken-spelarna och förberedde sig för mötet med taggade nykomlingar.

-Det är alltid tuffa matcher när man möter nykomlingar som har full fart från start, säger Frida Broström. Det finns inga lätta matcher i Elitettan, vi kommer att få jobba och ge allt vi har.

Vem vinner?

-Vi, försäkrar hon. 

Förra säsongen slutade Mallbacken sexa i Elitettan. Nu bygger de ett delvis nytt lag. Ett lag som bygger på både veteraner och nyförvärv.

-Vi har fått flera utländska spelare, berättar lagkaptenen Frida Broström, till exempel så har Tamara Brown kommit hit från Kanada, en ny målvakt från Italien och så väntar vi på Sherifatu Sumaila, mittfältare från Ghana.

Själv står Frida Broström för för rutinen och erfarenheten. Hon gör sin 17:e säsong i Mallbacken och hon ser nöjd ut när hon får frågan om vad de nya spelarna kan bidra till.

-Tamara Brown är en väldigt kvick spelare, hon är väldigt bra när hon får bollen i djupled. Det är inte så många som springer ifrån henne i den här serien om hon får de rätta bollarna.

Tamara Brown kommer från Kanada och beskrivs som en kvick spelare. Foto: SVT

Och den nya kanadensiska spelaren ser ut att trivas på planen tillsammans med sina lagkamrater.

-Tjejerna har varit jätteschyssta. De är hjälpsamma och förklarar de olika träningsmomenten för mig. Och trots att det är en tävlingsanda på planen så märker jag att de är passionerade fotbollsspelare och att de samarbetar så som ett lag, säger Tamara Brown.

Siktar på Allsvenskan

Inför årets säsong i Elitettan är det många som tror på Mallbacken men när man vill prata om spel i Allsvenskan så vill lagkaptenen inte lova för mycket.

-Vi jobbar ju för framtiden och att så småningom ta klivet upp, men jag ser väl att vi ska bli ett mittenlag och upp över det.

När tar ni klivet upp i Allsvenskan?

-Svårt att säga men vi har många yngre spelare som behöver några år i elitettan för att kunna bli ett stabilt allsvenskt lag. Vi vill inte bara gå upp för att sedan åka ur direkt. Jag säger inga antal år utan vi får jobba på, säger Frida Broström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.