Ken Olsson, vice klubbordförande vid Metall, berättar om hur personalen kände när beskedet kom att nya ägare köpt upp Scana steel i Björneborg. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nygamla krafter tar över i Björneborg

Publicerad

Scana Steel i Björneborg begärdes i konkurs i slutet av förra året. Nu är det klart med nya ägare och idag informerades personalen om framtiden.

Scana Steel blir nu Björneborg Steel AB. De nya ägarna är Hannes Vallack, Bengt Gustavsson och Robert Eriksson. Huvudägare är Robert Eriksson.

Nya styrelseordföranden Mats Boquist är nöjd med att se de tre ovanstående som nya ägare.

– Det är ju jag som trummat ihop den här trojkan och jag är väldigt nöjd. De har anknytning till den här typen av industri och de har lokala verksamheter. Jag tror att framtiden är ljus.

Nygammal vd

Leif Rosén var vd för Scana Steel 1992 till 1999. Sen 2015 har han varit pensionär, men nu kommer han  tillbaka till den gamla arbetsplatsen.

– Det känns jättekul att vara tillbaka, det är en fantastisk arbetsplats att gå till, säger Leif Rosén.

När företaget begärdes i konkurs var det flera i personalen som slutade och sökte nya jobb. Men den vd:n ser positivt på framtiden.

– Vi har folk så att vi klarar produktionen, men det kanske blir så att vi måste rekrytera vissa specialistkompetenser. Vi har också väldigt lojala kunder, säger Leif Rosén.

Facket lättade

Från fackets sida kunde man dra en lättnadens suck.

– Det är en mycket bra dag, Det har varit en orolig tid sen vi fick konkursbeskedet. Det känns också väldigt skönt att få tillbaka Leif Rosén som vd, säger Kim Olsson, vice ordförande i Metallklubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer