Fyraårige Kevin hittades död 1998 i Arvika. Foto: TT

Oväntat klädfynd i Kevinutredningen – nu väntar utredarna på DNA-analysen

Uppdaterad
Publicerad

Den nya polisutredningen kring mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998 går in i sitt slutskede. Polisen har gjort flera klädfynd i det gamla utredningsmaterialet och nu väntar utredarna på DNA-analysen av kläderna.

I maj 2017 beslutade åklagarkammaren att återuppta förundersökningen i Kevinfallet efter att den ursprungliga utredningen kritiserats hårt – bland annat i Dan Josefssons dokumentärserie ”Fallet Kevin” som sändes i SVT i våras.

– Bröderna är ju utpekade så det är det vi riktat in oss på initialt, men det finns fler spår att titta på och följa upp, säger Tomas Johansson som är utredningsledare.

Utredningen består av åtta personer, bland annat ingår en barnutredare och man har hållit ett femtiotal förhör. Man har också gjort fynd i det gamla materialet, Kevins kläder som han hade på sig dagen då han mördades.

– Hos polisen hittade vi en låda från den tiden som egentligen skulle ha förstörts, kläder som fanns i anslutning till kroppen.

Dna kan avslöja vem som var med Kevin

Kläderna har skickats iväg för en undersökning, och förhoppningen är att man med hjälp av ny DNA-teknik ska få veta mer om vem som varit med Kevin under hans sista dag. Men svaret på undersökningen har dröjt vilket är en anledning till att polisutredningen flyttat fram datumet för att presentera resultatet av sitt arbete.

– Det är klart att det fanns brister i den gamla polisutredningen. Vi vill ha en rättssäker utredning, säger Tomas Johansson.

Utredningen kommer att bli klar nån gång i februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet