Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har skett under förr”, säger Marie Oudin (M) om sina chanser att fortsätta som kommunstyrelseordförande. SD (Paul Brännlund, till höger) kan samarbeta med vem som helst och S (Lars Nilsson, till vänster) med alla utom just SD. Foto: SVT

Lutar åt maktskifte i Kristinehamn – men oklart vilka som kan samarbeta

Uppdaterad
Publicerad

I Kristinehamn går Socialdemokraterna kraftigt framåt medan Centerpartiet tappar stort. Mycket tyder på ett maktskifte i kommunen. Men det kan dröja innan det blir klart vilka partier som ska styra.

– Vi gör ett bra val men det ser ändå komplicerat ut i kommunen, säger Lars Nilsson (S), som är ordförande för Socialdemokraterna i Kristinehamn.

Han säger att partiet nu ska bjuda in till diskussioner med de andra partierna men att det är mycket oklart vilka som kan samarbeta.

Valet 2022 Värmland

M hoppas på under

Marie Oudin (M), som i dag är kommunstyrelsens ordförande i Kristinehamn säger att det ser mörkt ut för Moderaterna att fortsätta i ledningen men att ”det har skett under förr”.

Det krävs samarbeten – och flera partier stänger dörrarna till Sverigedemokraterna som uppger att de inte tänker gå in med stöd till någon utan att få ett verkligt inflytande för sin politik.

I klippet berättar partiföreträdarna om den svåra uppgiften att få till en ledning i Kristinehamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet