Ola Persson fick flest personröster i Centern Foto: SVT

Ola Persson fick flest C-kryss

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartisten Ola Persson från Sunne fick fler personröster i valet till landstingsfullmäktige än partikollegan och ettan på Centerns valsedel, Jane Larsson från Kristinehamn. Ola Persson fick 1037 personkryss och Jane Larsson 918.

Flest kryss kammade de båda centerpartisterna hem i respektive hemkommun. Ola Persson fick 413 i Sunne och Jane Larsson 511 i Kristinehamn.

Jane Larsson sitter i dag på Centerns landstingsrådspost och ingår i den styrande Värmlandssamverkan i landstinget.

Vill du bli landstingsråd nu, Ola Persson?

– Det är väl därför man ställer upp i ett val, säger Ola Persson, som tidigare var kommunalråd i Sunne. Han säger också att det är för tidigt att uttala sig i frågan om vem som ska bli landstingsråd. Det som händer nu är internt och varje parti tar ställning till hur posterna i nämnder och styrelser ska fördelas. Vi behöver lugn och ro nu.

– Men jag är väldigt tacksam och ödmjuk för värmlänningarnas förtroende och blev överraskad när jag i förgår såg alla kryssen som kommit in, säger Ola Persson.

Har du bedrivit en personvalskampanj?

-  Inte direkt, men jag har haft en film på Facebook, berättar Ola Persson.

När SVT Nyheter Värmland når Jane Larsson verkar hon inte speciellt besviken över att partikollegan kryssat sig förbi henne.

– Jag får gratulera Ola, han har gjort en jättebra valrörelse och det kommer hela Centerpartiet till godo. Jag är jättestolt över det val och det arbete som vi i Centerpartiet gjort säger hon.

Vill du fortsätta som landstingsråd om möjligheten ges?

– Ja självklart vill jag det. Det har varit fantastiskt. Men samtidigt har jag största respekt för hur värmlänningarna har röstat. Oavsett vem som hamnar på vilken post så är det inte titeln som är det viktiga utan det praktiska arbete vi gör gentemot väljarna, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Värmland

Mer i ämnet