”Kolonn” som idag står utanför konstmuséet ska till Mariestad och skulpturen ”Vattenåder” ska placeras på Mariebergsområdet. Hör vad fastighetschefen Peter Hagström säger om projektet. Foto: SVT

Omtvistad skulptur snart på plats

Uppdaterad
Publicerad

I Kristinehamn har den omtvistade Bengt Olson-skulpturen kommit ett steg närmare att bli verklighet.

Vid vattnet nedanför konstmuséet på Mariebergsområdet ska den 15 meter höga skulpturen ”Vattenåder” stå. Och går allt enligt planerna så är den klar under senhösten.

Fastighetschefen på Kristinehamns kommun, Peter Hagström, är nöjd med att projektet äntligen har kommit så här långt.

– Nu ska vi ha ett startmöte med NCC i morgon där vi kommer att teckna ett entreprenadkontrakt och de kommer att köra igång med fundamentet. Och vi kommer att lägga en beställning på själva skulpturen, säger Peter Hagström.

Kristinehamn inte bara får en Bengt Olson-skulptur, de blir av med en också. Det är den 2,5 meter höga ”Kolonn” som idag står utanför konstmuséet. Bengt Olson har donerat den till Mariestad, en kommun som han också har band till. Igår sa Mariestads kommun ja till att bekosta flytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.