Ont om krisinformation på länsstyrelsen i Värmlands plattformar – toppade med friluftsliv

Uppdaterad
Publicerad

Friluftsliv, bostadsköer och miljööverenskommelser, det var vad som toppade Länsstyrelsen Värmlands hemsida fram tills ondagen. Trots kris- och beredskapsuppdrag syntes nästan ingenting om kriget i Europa varken på myndighetens hemsida eller sociala medier.

Under onsdag kväll ändrades innehållet.

Knappt hälften av landets 21 länsstyrelser toppar med information om pågående krig i Ukraina. En av de som inte gjorde det under SVT:s koll var Länsstyrelsen Värmland, som på sina digitala plattformar lyfte miljöfrågor, friluftsliv och sportlov.

Olika mycket information på hemsidorna

Trots att alla Länsstyrelser har samma uppdrag, däribland att samordna den regionala krisberedskapen, tolkar och hanterar man alltså det olika när det gäller information utåt.

Värmland och kriget i Ukraina

Georg Andrén är Landshövding i Värmland och därmed högsta chef för myndigheten där.

– I Värmland är vi fortfarande inte i kris, men samtidigt är det angeläget att nå ut med information till de som bor och verkar i Värmland, sade han till SVT Värmland.

När kan den informationen finnas tillgänglig?

– Om någon dag.

Efter SVT:s intervju har innehållet på länstyrelsens hemsida ändrats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmland och kriget i Ukraina

Mer i ämnet