Foto: SVT

Oppositionen: ”Lycka”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 80 procent röstade för alternativ två i folkomröstningen på Hammarö. Oppositionen gladdes åt resultatet.
– Lycka, det är fantastiskt. Jag tycker det känns så bra, säger moderaternas gruppledare Bosse Henriksson.

Att Bosse Henriksson var glad över folkomröstningens utgång var ingen överaskning. Alternativ två med två högstadieskolor på Hammarö fick en tydlig majoritet av de som röstade.

– Man tycker helt enkelt inte om att ha en enda storskola. Man tycker att det är felaktigt och det håller jag med om, det har jag hävdat hela tiden, kommenterar Henriksson siffrorna och fortsätter.

– Jag är jätteglad för det här.

Men det var långt ifrån alla på Hammarö som röstade. Mer än varannan röstberättigad Hammaröbo lät bli att ta ställning i frågan. Men att valdeltagandet blev drygt 40 procent tycker inte Henriksson är något problem.

– Anledningen till att man inte har röstat och intresset inte fanns kan vara en massa olika saker, man har inte barn i skolan själv och man känner ingen som har det och man är inte intresserad av frågan. Så är det alltid i en folkomröstning när det är en sak det gäller. Man har ju en stor procentsats som är mycket intresserad och sedan är det alltid människor som är ointresserade så det tycker inte jag är konstigt alls, säger han.

– Med ett så starkt valresultat och så mycket av folket på Hammarö i ryggen blir det väldigt konstigt om vi bryter det här och går på ett annat alternativ, avslutar han.

LÄS MER: Så gick det i folkomröstningen

LÄS MER: Kommunalrådet kommenterar valresultatet

LÄS MER: Statsvetaren osäker på om resultatet kommer följas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer