Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ovan berättar Jill Mattsson, verksamhetschef för Karlstad kommuns trygghetsboenden, och Sara Lundgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska, om åtgärderna som genomförs och om den oro som finns för smittspridning när besöksförbudet nu hävs. Foto: SVT

Oro trots försiktighetsåtgärder när besöksförbudet hävs

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett halvår med besöksförbud på särskilda boenden runtom i Sverige, är det nu dags att lätta på restriktionen som infördes till följd av coronapandemins utbrott. I Karlstad har kommunen vidtagit en mängd försiktighetsåtgärder inför torsdagen då förbudet hävs, men trots det finns en oro när besökande nu ska släppas in.

Efter regeringens beslut om att tillåta besök på äldreboenden igen har verksamheterna i bland annat Karlstad planerat noga för att försöka se till att coronasmittan inte kommer in på de olika boendena.

Karlstads kommun, som har totalt cirka 600 platser på vård- och trygghetsboende i egen regin, kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga, bland annat handlar om att man ska vara helt symtomfri samt att hålla avstånd och att max två anhöriga kommer på besök samtidigt.

I klippet ovan berättar Jill Mattsson, verksamhetschef för Karlstad kommuns trygghetsboenden, och Sara Lundgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska, om åtgärderna som genomförs men också om den oro som finns för smittspridning när besöksförbudet nu hävs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet