Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är ju bra att barn rör på sig” – hör vad barnen tycker om hopprepssatsningen. Foto: Håkan Wikström/SVT

På Dallidenskolan i Kil ska hopprep få fler elever aktiva: ”Bra att röra på sig”

Publicerad

För tredje året i rad arrangerar Gymnastikförbundet en hopprepssatsning som ska få skolelever runt om i landet att röra på sig. I Värmland deltar runt 15 skolor, bland dem Dallidenskolan i Kil.

Med start i förra veckan inleddes Gymnastikförbundets satsning på att få skolbarn att aktivera sig mer fysikt. Metoden är enklast tänkbara. Med hjälp av hopprep sätts skolbarnen i rörelse.

– De är duktiga på att röra på sig på den här skolan och med det här hoppas vi att de ska röra på sig ännu mer, säger rastpedagogen Victoria Jonsson på Dallidenskolan i Kil.

46 miljoner hopp

Förra året genomförde de deltagande skolorna i landet hela 46 485 105 hopp tillsammans. Då deltog drygt 500 skolor. I år deltar mer än 700 skolor och Gymastikförbundet hoppas på att bättra på fjolårets resultat.

Inte alla gillar hopprep

Men det är inte alla som tycker det är superkul att hoppa hopprep på Dallidenskolan. Bland dem finns Stella Månsén som ändå deltar med liv och lust.

– Det är ju bra att barn rör på sig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.