Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det går till när Växjö internationella skola samlar hopprepshopp på lunchrasten – i klippet Foto: Keith Foster

Eleverna i Växjö har snart hoppat en halv miljon gånger – leder hopprepstävling

Uppdaterad
Publicerad

Runtom på landets skolgårdar hoppas det frenetiskt just nu. Gymnastikförbundets kampanj Hopprepsskoj har inspirerat skolor att dela ut hopprep till sina elever och räkna hoppen. På Växjö Internationella Grundskola har eleverna hoppat 434 000 gånger – och leder tävlingen.

– Det är roligt och skapar rörelseglädje här på skolgården, men det blir också ett bättre klassrumsklimat när man har rört på sig, för att man orkar koncentrera sig längre, säger fritidsledaren Moa Ringberg, som har tagit initiativet till Hopprepsskoj på Växjö Internationella Grundskola.

Räknas av kontrollant

Eleverna i skolan verkar glada och inte minst stolta över hur många hopp de har klarat av. Varje gång man hoppar ska det finnas en kontrollant med för att räkna resultatet.

Rörelse i skolan

– Men det kan göra ont i vaderna efteråt, säger Amelie Almroth Larsson, som går i 4:an.

Se hur det går till när Växjö internationella skola samlar hopprepshopp på lunchrasten – i klippet

Kampanjen pågår till och med den 24 maj, som Gymnastikförbundet har gett namnet ”Hoppets dag”. De vill avsluta genom att alla inblandade elever hoppar samtidigt, kl. 13:40.

Kalmarskola på tredjeplats

Tills dess kan man gå in på deras webbsajt och kolla hur många hopp de 700 anmälda skolorna har samlat ihop. Förra årets siffra blev 46 485 105 hopp.

Förutom Växjöskolans framgång ligger Lindsdalsskolan i Kalmar på tredje plats i tabellen, med fler än 200 000 hopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rörelse i skolan

Mer i ämnet