Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna på Boda skola vill nå målet 30 000 hopp, för då ska lärarna sjunga ”Barbie girl” på skolavslutningen – följ med när de hoppar i videon. Foto: Johan Lundahl/SVT

På Boda skola utanför Rättvik hoppar eleverna hopprep – ”Man hittar en speciell takt”

Publicerad

Det hoppas en hel del hopprep på skolor runt om i Dalarna just nu. Initiativet kommer från Svenska Gymnastikförbundet och kallas ”Hopprepsskoj”. Boda skola i Rättvik är en av de totalt femton skolor i Dalarna som anmält sig.

– Barnen har utmanat mig och min kollega att sjunga ”Barbie girl” om de når 30 000 hopp. Det ser hittills jättebra ut, så det är bra för dem men dåligt för mig, säger idrottsläraren Elisabeth Sundberg och skrattar.

Från den 13 maj till den 24 maj kan elever från hela Sverige registrera sina hopp på webben. Där kan de också kan följa den totala siffran för hela Sverige och se vilka skolor i landet som är med och hoppar.

Rörelse i skolan

Bättre på lektionerna

– Det märks att elevernas koncentrationsförmåga ökar. När de får lite puls på rasterna är det lättare att koncentrera sig i klassrummet, säger Elisabeth.

Förra året registrerades totalt 46 485 105 hopp av de över 500 skolor runt om i Sverige som deltog.

Boda skolas mål: 30 000 hopp

– Idag har jag hoppat 620 hopp, men tillsammans har vi hoppat ungefär 20 000 hopp nu, säger Julia Bergström som är en av alla elever som den senaste tiden ägnat rasterna åt just hopprep.

I år är över 700 skolor anmälda vilket motsvarar över 200 000 elever. Redan första dagen samlade skoleleverna ihop över två miljoner hopp.

Följ med till skolgården i videon och se elevernas hopp-skicklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rörelse i skolan

Mer i ämnet