Pål Jonson är idag Moderaternas europapolitiske talesperson och 2:e vice ordförande i EU-nämnden.

Pål Jonson från Arvika – ny försvarspolitisk talesperson

Uppdaterad
Publicerad

När Ulf Kristersson i dag utsåg nya talespersoner för Moderaterna blev den värmländske riksdagsledamoten Pål Jonson utsedd till ny försvarspolitisk talesperson.
– Under det kommande året ska vi fatta ett nytt försvarsbeslut och det ligger en mycket intensiv tid framför oss inom försvarspolitiken, säger Pål Jonson.

Pål Jonson är idag Moderaternas europapolitiske talesperson och 2:e vice ordförande i EU-nämnden. Han blev invald i riksdagen 2016 och har dessförinnan en lång bakgrund inom säkerhets- och försvarspolitiken. Han har bland annat jobbat inom Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och skrev sin doktorsavhandling om EU:s försvarspolitik.

– Jag ser fram emot att få leda Moderaternas arbete i försvarsutskottet och fortsätta utveckla vår politik på detta område. Förtroendet för vår försvarspolitik har ökat under de senaste åren, säger Pål Jonson i ett pressmeddelande.

Pål Jonson är också nominerad av den moderata riksdagsgruppen att ersätta Beatrice Ask som ny ordförande i försvarsutskottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer