Pendlare protesterade

Uppdaterad
Publicerad

Representanter från Värmlandspendlarna samlades under torsdagsmorgonen vid kollektivtrafiknämndens möte för att protestera.

Protesten gällde den planerade nedläggningen av stationer längs Fryksdalsbanan och Värmlandsbanan. Sammanlagt är det femton stationer som planeras att läggas ned, men Värmlandspendlarna menar att beslutet fattas på fel håll.

– Vi tycker inte att beslutet att lägga ned stationer ska fattas av styrelse eller tjänstemän vid Värmlandstrafik, det är ett beslut som ska tas av politikerna, säger Helena Fhager, representant från Värmlandspendlarna.

Organisationen Värmlandspendlarna vill få till en kompromiss där tre av de femton stationer som planeras lägga ned räddas.

– Vi vill att glesbygden ska fortsätta leva och att man ska kunna bo där utan att vara beroende av bil, säger Helena Fhager.

Värmlandspendlarna vill också ha ett snabbtåg i båda riktningar på Fryksdalsbanan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.