Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Rino Rotevatn/SVT

Peppade barn och unga på pepdagen på Kronoparken

Uppdaterad
Publicerad

Det var full fart bland barn och unga när Generation Pep i samarbete med Fritidsbanken anordnade en aktivitetsdag på Kronoparken i Karlstad.

– Det är jättemånga som rör sig för lite, så jag vill att de ska röra sig mer, säger Lia Sahraie som var en av de som deltog i aktiviteterna.

Generation Pep är en ideell organisation som arbetar för barn och ungas hälsa och har tidigare ordnat så kallade pepdagar i Hagaparken i Stockholm. Men i samarbete med Fritidsbanken har de i år satsat på aktivitetsdagar på 26 orter runt om i landet. En av dem är Karlstad där barn och unga under söndagen fick testa olika aktiviteter och prova olika typer av sport- och fritidsutrustning.

– Just i dag är det många mobiler som ligger tysta i fickan, säger Samuel Djerw, samordnare på Fritidsbanken, om söndagens pepdag.

I videon ovan hör du barn och arrangörer berätta om vad de tycker om satsningen på att få fler att röra på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.