Foto: SVT GRAFIK

Rättegång för polis som lånade polisbuss till möhippa

Uppdaterad
Publicerad

I dag hålls rättegången mot den värmländska polis som åtalats för tillgrepp av fortskaffningsmedel sedan han lånat en polisbuss till en möhippa.

Händelsen inträffade en lördag förra våren när två lediga poliser tog en polisbuss för att överraska en blivande brud på hennes möhippa. Iklädda uniform ska poliserna ha stoppat bruden och genomfört en fejkad nykterhetskontroll.

Att polisbussen saknades upptäcktes av en annan polispatrull i polisens region Bergslagen när de skulle rycka ut på en fotbollskommendering.

Händelsen har nu senast utretts av särskilda åklagarkammaren i Göteborg.

Får behålla jobbet

Den av poliserna som nu är åtalad för händelsen har i förhör medgett att han tagit bilen men anser inte att han har begått något brott.

Polisens personalansvarsnämnd har i ett yttrande till tingsrätten uppgett att polisen kommer att få behålla jobbet – oavsett om han döms eller inte.

Döms polisen för brottet är påföljden fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

Tingsrätten meddelar dom i målet den 16 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.