I videon berättar Ulrika Sundström, chef för lokalpolisområde Karlstad, mer om förändringarna som görs. Foto: Jannie Flodman/SVT

Polisen i Karlstad bemannar upp – fler ska kunna få provisoriskt pass

Uppdaterad
Publicerad

Från måndag den 27 juni kommer polisen i Karlstad utöka öppettiderna och bemanna upp för att kunna göra fler provisoriska pass.

– Vi kommer att ha öppet mellan 8 och 21. Antalet pass som kan utfärdas per dag utökas till 45, säger Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

Tidigare har tio respektive 25 provisoriska pass kunnat utfärdas per dag i Karlstad, men nu trappas alltså kapaciteten upp ytterligare.

Satsningen kommer till en början att gälla under tre veckors tid.

– Därefter ska vi utvärdera hur det fungerat.

Högsäsongen för resor är här

-  Vi har också sett att allt fler behövt ansöka om provisoriskt pass på grund av att de inte kunnat få ut sitt pass i tid. 

Det kommer fortsatt att vara drop in som gäller för de provisoriska passen.

– Även om vi har öppet längre ska man nog inte räkna med att kunna droppa in på eftermiddagen och hinna få ett provisoriskt pass, säger Ulrika Sundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.