På Skutberget i Karlstad begicks ett grovt väpnat rån på onsdagen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Polisen jagade rånare österut från Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13-tiden på onsdagen inträffade ett grovt väpnat rån i en fastighet på Skutberget väster om Karlstad. Polisen tog upp en biljakt på flera misstänkta rånare.

Vid 19.30-tiden bekräftade vakthavande befäl hos polisen i området Bergslagen att tre personer gripits. Senare gick polisen ut med att det var tre män i 20-årsåldern.

– Bilen är bärgad och de ska ske en teknisk undersökning, säger Jan-Åke Sjöström, vaktahavande befäl hos polisen i område Bergslagen.

Ett antal polispatruller deltog i rånarjakten som gick österut mot Stockholm. Polisens insatsstyrka i Örebro skickades mot Värmland. Efter en kortare biljakt till Kristinehamn greps två personer vid en hamburgerrestaurang.

Blev vittne till gripandet

En vittne berättar för Aftonbladet hur hen såg två män bli gripna.

– En bil kom i hög hastighet med polisbil efter sig som försvann in mellan husvagnarna. Sen försvann de ur sikte för de försvann bakom en byggnad. Sen gick vi och runt huset och såg gripandet.

En stund senare greps ytterligare en person. Alla tre är förda till Karlstad och ska höras.

Rånade fick lättare skador

Polisen söker i nuläget inte efter fler misstänkta. Brottsmisstankarna gäller grovt rån, grov misshandel och olaga hot.

– Två män är anhållna misstänkta för grovt rån, olaga hot och grov misshandel. Den tredje personen hörs just nu. Alla tre är i 20-årsåldern kan vi säga, säger Jan-Åke Sjöström vid 21-tid.

Rånoffret fick bara lättare skador och har inte behövt uppsöka sjukhus. En anhörig till rånoffret, som försökte ingripa, slogs ner av de misstänkta rånarna och undersöktes senare på sjukhus.

Sent på onsdagskvällen anhölls även den tredje rånaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer